Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Slane kiflice sa mlevenim mesom

Slane kiflice sa mlevenim mesom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Slane kiflice sa mlevenim mesom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
30
"Neka vam je slatko sa ovim slanim kiflicama sa mlevenim mesom"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 650 + 80 g
  • sveže mleko - 280 ml
  • maslac - 50 g, rastopljen
  • jaja - 2 komada, L
  • kvasac - 10 g, svež
  • kiselo mleko - 90 - 100 g
  • so - 2 g, bogat prstohvat
  • šećer - 1 kašičica
  • kumin - u zrnu, za posipanje
  • nadev sa mlevenim mesom
  • mleveno meso - oko 250 g, mešano (količina nadeva je po ukusu)
  • beli luk - 1 prstohvat u prahu
  • peršun - 1 supena kašika, iseckan
  • belance - 1 komad
  • biber - 2 - 3 prstohvata, mleveni
  • kumin - 1 - 2 prstohvata, fino samleven
  • mirođija - 2 prstohvata, suva
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • ljuta aleva paprika - 1 prstohvat
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pomešajte mleveno meso sa svim začinima i belancem. Ostavite u frižideru dok pripremate testo za kiflice.

2. Rastvorite kvasac i šećer u polovini ugrejanog svežeg mleka. Sačekajte da nadođe.

3. Prosejte brašno sa solju i napravite udubljenje. U njega sipajte preostalo sveže mleko, kiselo mleko, jaja - malo umućena (jedno žumance odvojite za premazivanje), maslac i nadošao kvasac-

4. Počnite da mesite i dodajte brašno dok ne prestane da se lepi. Testo treba da bude mnogo elastično i glatko, ni u kom slučaju previše tvrdo, zato se oslonite na duže mešenje, a ne na preterano dodavanje brašna.

5. Ostavite testo da nadođe na toplom u zatvorenoj hermetičkoj posudi ili pokriveno krpom, posuda je dovoljno velika da bi imala mesto da nadođe.

6. Podelite na 3-4 jednaka dela i svaki razvijte na okruglu koru. Secite na trouglove i u široki deo stavite od nadeva sa mlevenim mesom.

Uvijte kiflice na standrardni način i stavite u namazan pleh, na rastojanju jednu od druge. Dobićete 3-4 doze, u zavisnosti od veličine pleha.

7. Oblikovane slane kiflice ostavite da nadođu još jednom oko sart vremena, nakon oga namažite umućenim žumancem i pospite kuminom u zrnu.

8. Pecite slane kiflice sa mlevenim mesom u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: