Način pripreme
1. Pomešajte mleveno meso sa svim začinima i belancem. Ostavite u frižideru dok pripremate testo za kiflice.
2. Rastvorite kvasac i šećer u polovini ugrejanog svežeg mleka. Sačekajte da nadođe.
3. Prosejte brašno sa solju i napravite udubljenje. U njega sipajte preostalo sveže mleko, kiselo mleko, jaja - malo umućena (jedno žumance odvojite za premazivanje), maslac i nadošao kvasac-
4. Počnite da mesite i dodajte brašno dok ne prestane da se lepi. Testo treba da bude mnogo elastično i glatko, ni u kom slučaju previše tvrdo, zato se oslonite na duže mešenje, a ne na preterano dodavanje brašna.
5. Ostavite testo da nadođe na toplom u zatvorenoj hermetičkoj posudi ili pokriveno krpom, posuda je dovoljno velika da bi imala mesto da nadođe.
6. Podelite na 3-4 jednaka dela i svaki razvijte na okruglu koru. Secite na trouglove i u široki deo stavite od nadeva sa mlevenim mesom.
Uvijte kiflice na standrardni način i stavite u namazan pleh, na rastojanju jednu od druge. Dobićete 3-4 doze, u zavisnosti od veličine pleha.
7. Oblikovane slane kiflice ostavite da nadođu još jednom oko sart vremena, nakon oga namažite umućenim žumancem i pospite kuminom u zrnu.
8. Pecite slane kiflice sa mlevenim mesom u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Prijatno!