Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Ukusna i sočna lazanja

Ukusna i sočna lazanja

SanjaSanja
Šegrt
115701951
Ukusna i sočna lazanja
Fotografije: Sanja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Vreme je za lazanju! Predlažemo recept koji će vam se sigurno dopasti"

Potrebni sastojci

  • pakovanje kora za lazanje - 1 kom.
  • mleveno juneće meso - 500 g
  • kačkavalj - 150 g
  • peršun - 75 g
  • beki luk - 1 kom.
  • crni luk - 1 kom.
  • paradajz - 3 kom.
  • brašno - 30 g
  • voda - 300 ml
  • mleko - 500 ml
  • maslaca - 50 g
  • univerzalni začin - 15 g
  • biber - prstohvat
  • lovorov list - 3 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Staviti u šerpu meso sa 20 g maslaca da se kuva. Iseckati paradajz na sitne komade i preliti preko mesa.

Iseckati i crni i beli luk pa dodati u šerpu. Dodavati vode da meso ne zagori, mešati povremeno. Kuvati 20 min.

Dok se lepo krčka pripremiti mleko u jednu činiju, sipati unutra biber, univerzalni začin i peršun, pa preliti preko mesa.

Mešati da se sve sjedini, pa kada provri dodati brašno i izmešati. Skinuti sa vatre, skloniti sa strane dok se pripremi pleh za lazanje.

Mazati kore maslacem i redjati smesu od mesa, pa kačkavalj (izrendani), ponavljati postupak dok se kore ne potroše.

Poslednju koru premazati smesom od mesa. Ubaciti u rernu da se zapeče, na 180° C, 25 min.

Kada se ispeče, ukusnu i sočnu lazanju poslužiti i ukrasiti lovorovim listićima i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: