Način pripreme
U posudu stavite mleko, 1 kašičicu šećera, suvi kvasac i 1 kašiku od brašna.
Dobro promešajte i ostavite 30 minuta na toplom mestu.
Zatim dodajte umućeno jaje, preostali šećer, med i koricu pomorandže.
Pomešajte i sipajte brašno sa solju u delovima.
Testo će biti lepljivo, ali pokušajte da ne dodajete previše brašna.
Prebacite testo na brašnom posutu podlogu i mesite dok ne dobijete loptu.
Dodajte kravlji maslac i umesite meko i elastično testo.
Stavite ga u čistu posudu i pokrijte. Ostavite na toplom mestu oko 2 sata.
Naraslo testo podeliti na 5 delova (po oko 65 g).
Formirajte loptice u obliku elipse, poređajte ih u pleh, prekrijte folijom i ostavite da se dižu 30 minuta.
Kuglice premazati umućenim belancetom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta.
Izvadite kiflice iz rerne i ohladite na rešetki.
Napravite prorez po dužini na svakoj vazdušastoj kiflici.
Umutite pavlaku sa šećerom u prahu i prebacite krem u špric.
Napunite kiflice i poravnajte nožem ili lopaticom.
Prilikom serviranja, mekane i aromatične Maritoce pospite šećerom u prahu.
U Italiji se Maritoci obično služe uz kafu za doručak ili uz šoljicu čaja popodne.