Način pripreme
Stavljamo šerpu sa vodom i soli na ringlu i čekamo da provri. Kada provri, stavljamo batake i kuvamo ih tačno 30 minuta (ne više, da meso ne bi postalo suvo).
Za to vreme sitno seckamo luk, beli luk, krompire, celer, šargarepicu i spanać.
Kada je piletina gotova, vadimo je i kidamo na male komade.
Stavljamo novu vodu na ringlu da provri, dodavajući dve šolje pilećeg bujona, ali proceđenog!
Kada voda provri, stavljamo da se kuva luk, šargarepica, beli luk, celer i prethodno isečen krompir.
Začinimo začinima - so, vegeta i biber.
Kada je pileća čorba gotova, sačekamo da se malo ohladi i pravimo zapršku.
U jednoj posudi umutimo jaja, kiselo mleko i pavlaku za kuvanje.
Dodajemo u pileću čorbu sa spanaćem i celerom sasvim polako i pažljivo sa jednog kraja šerpe da se zaprška ne bi presekla.