Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa pečurkama, sirevima i sušenim paradajzom

Lazanja sa pečurkama, sirevima i sušenim paradajzom

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
1312866823
Lazanja sa pečurkama, sirevima i sušenim paradajzom
Fotografije: Asya Zaevska
2 / 3
07/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Obećavamo da je ovo jedna od najukusnijih lazanja koju nikada niste probali"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • brašno - 300 g
  • jaja - 3 komada
  • so - 1/2 kašičice
  • za nadev
  • pečurke - 150 g
  • maslac - 2 supene kašike
  • beli luk - 2 čena
  • sušeni paradajz - 1/2 šolje, marinirani
  • majčina dušica - 1/2 supene kašike
  • topljeni sir - 200 g
  • kravlji sir - 200 g
  • senf - 1 kašičica
  • za bešamel
  • maslac - 2 supene kašike
  • brašno - 2 supene kašike (pune)
  • sveže mleko - 300 ml
  • so - prstohvat
  • biber - 1/2 kašičice
  • kačkavalj - 150 g
  • mladi beli luk - 1 struk
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo od navedenih sastojaka i ostavite u frižideru na 30 minuta.

Za to vreme pripremite nadev. Rastopite maslac u dubokom tiganju i dodajte pečurke, isečene na ivice, iseckane čenove belog luka i sitno iseckan mariniran sušeni paradajz.

Začinite majčinom dušicom i dinstajte 3-4 minuta. Nakon toga dodajte senf, topljeni sir, isečen na kockice i izrendani kravlji maslac. Promešajte i skinite sa vatre.

Za bešamel ugrejte maslac i dodajte uz neprestano mešanje u brašno. Pržite 25-30 sekundi i počnite da dodajete lagano sveže mleko, nemojte prestajati da mešajte da se ne stvore grudvice.

Čim počne da se zgušćuje sos za lazanju, začinite solju i biberom i skinite sa vatre.

Podelite testo na 4 loptice, a svaku razvucite na tanku koru.

Na dno pravougaonog pleha prečnika 25/20 (moj pleh je takav) rasporedite sos. Odozgo stavite 1 koru, namažite bešamelom i dodajte 1/3 nadeva.

Uradite isto sa drugom i trećom korom odvojite malo sosa od bešamela.

Odvojeni sos pomešajte sa malo rendnaog kačkavalja i sa ovom smesom namažite četvrtu koru ukusne lazanje.

Pecite lazanju sa pečurkama na 200 stepeni 25-30 minuta.

Pre nego što izvadite iz rerne, pospite lazanju sa pečurkama, sirevima i mariniranim sušenim paradajzom sa iseckanim belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: