Način pripreme
Zamesite testo od navedenih sastojaka i ostavite u frižideru na 30 minuta.
Za to vreme pripremite nadev. Rastopite maslac u dubokom tiganju i dodajte pečurke, isečene na ivice, iseckane čenove belog luka i sitno iseckan mariniran sušeni paradajz.
Začinite majčinom dušicom i dinstajte 3-4 minuta. Nakon toga dodajte senf, topljeni sir, isečen na kockice i izrendani kravlji maslac. Promešajte i skinite sa vatre.
Za bešamel ugrejte maslac i dodajte uz neprestano mešanje u brašno. Pržite 25-30 sekundi i počnite da dodajete lagano sveže mleko, nemojte prestajati da mešajte da se ne stvore grudvice.
Čim počne da se zgušćuje sos za lazanju, začinite solju i biberom i skinite sa vatre.
Podelite testo na 4 loptice, a svaku razvucite na tanku koru.
Na dno pravougaonog pleha prečnika 25/20 (moj pleh je takav) rasporedite sos. Odozgo stavite 1 koru, namažite bešamelom i dodajte 1/3 nadeva.
Uradite isto sa drugom i trećom korom odvojite malo sosa od bešamela.
Odvojeni sos pomešajte sa malo rendnaog kačkavalja i sa ovom smesom namažite četvrtu koru ukusne lazanje.
Pecite lazanju sa pečurkama na 200 stepeni 25-30 minuta.
Pre nego što izvadite iz rerne, pospite lazanju sa pečurkama, sirevima i mariniranim sušenim paradajzom sa iseckanim belim lukom.