Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Posne sarmice sa orasima

Posne sarmice sa orasima

Ja to takoJa to tako
Početnik
810234
Posne sarmice sa orasima
Fotografije: Ja to tako
1 / 2
30/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Najukusnije sarmice koje ste ikada probali, verujte nam na reč!"

Potrebni sastojci

  • vinov list - 250 g
  • krompir - 300 g
  • crni luk - 2 glavice srednje veličine
  • praziluk - 1struk
  • pirinač - 200g
  • orah - 100 g
  • ulje - 150 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu, crni mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Listove vinove loze popariti vrelom vodom koju malo posolimo.

Luk sitno iseckati i propržiti na zagrejanom ulju. Pirinač dodati i jednu čašu vode i dinstajte dok ne omekša. Kad se ohladi, dodati mlevene orahe i začine.

Skuvati krompir i iseckati na kockice, dodati krompir u ostale sastojke.

Svaki list filovati sa po jednu i po kašičicu od nadeva i napravite male sarme.

Posne sarme sa orasima poređati jednu do druge u duboki pleh, preliti toplom vodom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: