Kako se konzerviraju listovi vinove loze?

Kako se konzerviraju listovi vinove loze?
Fotografije: bonapeti.rs

Postoje različiti načini za konzerviranje listova vinove loze. Pored tradicionalnih recepata za konzervirane listove vinove loze i listova vinove loze u teglama, postoje i drugi interesantni načini za konzerviranje listova vinove loze.

Evo jednog od tih načina.

U flašu od mineralne vode ili drugog pića, zapremine 500 ml, bez ikakve soli ili salamure, bez sterilizacije, možemo sačuvati listove vinove loze jednu godinu.

Kako bi ovo uradili, operite listove i potpuno ih ocedite od vode. Važno je da flaša i listovi budu potpuno suvi!

Nakon toga, odsecite drške svih listova. Uzmite po 5-6 listova, koje stavite jedan preko drugog sa glatkom stranom odozgo i umotajte ih u rolat. Rolat treba da bude toliko debeo da može da uđe u otvor flaše.

Napunite flašu sa što više rolata od listova. Nemojte se brinuti ako se zgužvaju ili odmotaju, ovo neće oštetiti listove ni na koji način.

U flašu ne stavljajte ništa sem listova vinove loze - so, sirće - apsolutno ništa! Zatvorite poklopcem flašu i čuvajte je na tamnom mestu u podrumu. Kada vam je potreban list vinove loze, oštrim nožem presecite flašu na sredini i izvadite listove.

Prelijte ih vrelom vodom i gotovi su za upotrebu. Ostaje vam samo da odlučite da li ćete listove pretvoriti u turske sarme sa lozovim listom ili posne sarme od lozovog lista.

Ovaj način konzerviranja listova vinove loze je oproban! Nije previše popularan, ali je perfektan! Štedite dosta vremena i sredstava.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji