Bonapeti.rs»Saveti»Kako se konzerviraju listovi vinove loze?

Kako se konzerviraju listovi vinove loze?

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
682
Kako se konzerviraju listovi vinove loze?

Postoje različiti načini za konzerviranje listova vinove loze. Pored tradicionalnih recepata za konzervirane listove vinove loze i listova vinove loze u teglama, postoje i drugi interesantni načini za konzerviranje listova vinove loze.

Evo jednog od tih načina.

U flašu od mineralne vode ili drugog pića, zapremine 500 ml, bez ikakve soli ili salamure, bez sterilizacije, možemo sačuvati listove vinove loze jednu godinu.

Kako bi ovo uradili, operite listove i potpuno ih ocedite od vode. Važno je da flaša i listovi budu potpuno suvi!

Nakon toga, odsecite drške svih listova. Uzmite po 5-6 listova, koje stavite jedan preko drugog sa glatkom stranom odozgo i umotajte ih u rolat. Rolat treba da bude toliko debeo da može da uđe u otvor flaše.

Napunite flašu sa što više rolata od listova. Nemojte se brinuti ako se zgužvaju ili odmotaju, ovo neće oštetiti listove ni na koji način.

U flašu ne stavljajte ništa sem listova vinove loze - so, sirće - apsolutno ništa! Zatvorite poklopcem flašu i čuvajte je na tamnom mestu u podrumu. Kada vam je potreban list vinove loze, oštrim nožem presecite flašu na sredini i izvadite listove.

Prelijte ih vrelom vodom i gotovi su za upotrebu. Ostaje vam samo da odlučite da li ćete listove pretvoriti u turske sarme sa lozovim listom ili posne sarme od lozovog lista.

Ovaj način konzerviranja listova vinove loze je oproban! Nije previše popularan, ali je perfektan! Štedite dosta vremena i sredstava.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji