Način pripreme
Odvojite velike listove kupusa i isecite na pola, isecite žilice. Manje listove ne treba da prepolovite.
Pripremite onoliko listova, koliko sarmi možete da stavite u šerpu u kojoj ćete ih kuvati. Ostale sitno iseckajte, ostavite nekoliko celih krupnijih.
Krompir i šargarepu oljuštite i isecite na krupnije štapiće. Praziluk i beli luk sitno iseckamo, a celer na kockice.
Prebacujemo ih u posudu, dodajemo isečene listove kupusa i začinimo začinima - majoranom, čubrom, solju, biberom i kuminom. Prelivamo sa malo ulja i punimo listove kupusa nadevom od povrća.
Uvijamo u čvrste sarme i prebacujemo u šerpu, na dno stavljamo okrenut tanjir. Preko stavljamo dva-tri lista kupusa i zbijeno poređamo sarme.
Preko stavljamo nekoliko celih listova, prelivamo bujonom od povrća, koliko da ih pokrije i pritiskamo tanjirom.
Kuvamo na ne mnogo jakoj vatri oko 45-50 minuta.
Možemo servirati tople i hladne kao predjelo.