Rolat sa tikvicama sa brašnom od leblebija i čedar sirom

08/05/2020
"Eksperimentišemo u kuhinji, a rezultat je jedan od najukusnijih slanih rolata koje smo probali "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvice i izrendamo krupnije, posipamo solju i ostavljamo 10-15 minuta.

Umutimo jaja viljuškom, dodajemo rendani sir, isečenu mirođiju, ulje i na kraju brašno od leblebija - bez glutena je.

Promešamo gustu kašu i sipamo u pleh 30 sa 20 cm, obložen papirom za pečenje, namazan uljem.

Pečemo koru u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube oko 20-250 minuta i vadimo na nov papir.

Skidamo stari papri gde smo pekli i uvijamo novim po dužoj strani rolata.

Nakon 10 minuta odvijamo, namažemo krem sirom, posipamo mirođijom, odzgo lisitćima čedar sira i ponovo uvijamo papirom rolat od tikvica.

Ostavljamo rolat od tikvica sa brašnom od leblebija i čedar sirom na 1 sat u frižideru da se stegne.

Vadimo i sečemo pod uglom ukusni slani rolat, poređamo na tanjir.

Jedemo sa sosom od belog luka - jedinstvenog je ukusa!

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar