Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Slani Rolat»Rolat sa tikvicama sa brašnom od leblebija i čedar sirom

Rolat sa tikvicama sa brašnom od leblebija i čedar sirom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Rolat sa tikvicama sa brašnom od leblebija i čedar sirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 6
08/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Eksperimentišemo u kuhinji, a rezultat je jedan od najukusnijih slanih rolata koje smo probali"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, tanke
  • jaja - 3 komada
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 2 supene kašike
  • biber - 1 prstohvat
  • mirođija - 3 struka
  • sir - 100 g, rendan
  • brašno od leblebija - 3 - 4 supene kašike
  • nadev
  • krem sir - 80 g
  • mirođija
  • čedar - 4 komada, listići
  • sos od belog luka
  • majonez - 1 supena kašika
  • kiselo mleko - 200 g
  • so
  • maslinovo ulje
  • mirođija
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvice i izrendamo krupnije, posipamo solju i ostavljamo 10-15 minuta.

Umutimo jaja viljuškom, dodajemo rendani sir, isečenu mirođiju, ulje i na kraju brašno od leblebija - bez glutena je.

Promešamo gustu kašu i sipamo u pleh 30 sa 20 cm, obložen papirom za pečenje, namazan uljem.

Pečemo koru u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube oko 20-250 minuta i vadimo na nov papir.

Skidamo stari papri gde smo pekli i uvijamo novim po dužoj strani rolata.

Nakon 10 minuta odvijamo, namažemo krem sirom, posipamo mirođijom, odzgo lisitćima čedar sira i ponovo uvijamo papirom rolat od tikvica.

Ostavljamo rolat od tikvica sa brašnom od leblebija i čedar sirom na 1 sat u frižideru da se stegne.

Vadimo i sečemo pod uglom ukusni slani rolat, poređamo na tanjir.

Jedemo sa sosom od belog luka - jedinstvenog je ukusa!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: