Način pripreme
Obični pačiji bataci konfi se prodaje u konzervi ili vakumiran.
Obavezno imaju sloj pačije masti koja ih konzerviše. Ovu mast mi koristimo za naše krompire, pošto svi znamo koliko su ukusniji ako su pripremljeni u ovakvoj masnoći.
Stavite dva bataka sa mašću na mnogo tihoj vatri dok se mast ne rastopi.
Oljuštite i isecite na kolutove. Poređajte ih u pleh, namazan mašću i pospite solju, ruzmarinom i još masti.
Pecite krompir oko 15 minuta na 200 stepeni. Vreme zavisi od debljine krugova, ne treba da čekate da postanu zlatni još uvek, nego prosto da izgledaju skoro gotovi.
Izbacite krompir prema ivicama pleha da oslobodite mesto za batake. Stavite ih u centar i prelijte sa još malo masnoće.
Pecite dok ne dobiju zlatnu boju na koži i na krompiru.
Dok se prirpemaju, rastopite masalc u tiganju i stavite kruške - očišćene i isečene na polumesec i prelivene sokom od limuna. Ako su dobro zrele pustiće dodatno sok. Onda sipajte šećer i prstohvat soli i ostavite da se karamelizuje.
U dva tanjira za serviranje stavite pečeni pačiji batak, serviran sa kruškama i krompirom. Sa preostalim slatkom i sa malo kiselog sosa prelijte pačetinu.l
Servirajte pačetinu konfi sa izuzetnim jelom, obavezno toplo.
Prijatno!