Jednostavna isečena masna pogača sa sirom

11/05/2020
"Ukusna sečena masna pogača sa sirom, zbog koje smo spremni čak i da rano ustanemo "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 594
  • Pregledi tokom meseca661
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • voda - 200 ml, mlaka
  • sveži kvasac - 20 g
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 5 supenih kašika
  • brašno - oko 600 g
  • maslac - 100 g, rastopljen
  • sir - 250 g
  • kiselo mleko - 2 supene kašike, za premazivanje
  • susam - za posipanje
* merne jedinice
Penjurlija

Način pripreme

Rastvorite kvasac u mlakoj vodi, dodajte šećer i promešajte, ostavite 10 minuta na toplom da se aktivira (nadođe).

Nakon toga dodajte ulje, jaja, postepeno dodajte prosejano brašno, pomešano sa olju, zamesite meko testo. Stavite testo u posudu, uvijte i ostavite sa strane na 15 minuta.

Na brašnom posutoj radnoj površini premesite testo i podelite na 12 jednakih loptica. Uz pomoć oklagije razvucite svaku lopticu na tanku koru veličine tacne.

Svaku koru namažite rastopljenim maslacem, pospite mrvljenim sirom i stavite jednu na drugu, prstima pritisnite lagano i otvarajte svaku sledeđu stavljenu koru.

Masnu pogaču stavite u pleh, namazan maslacem prečnika 30 cm i prstima vucite da dođe do ivice pleha.

Nožem isecite masnu pitu na male romboide ili kockice, uvijte streč folijom i ostavite da stoji 15 minuta.

Nakon toga penjurliju namažite umućenim kiselim mlekom i pospite susamom.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta dok ne dobije zlatnobraon boju.

Jednostavna isečena masna pogača sa sirom je gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar