Tradicionalna paradajz čorba

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
246
13/05/2020
"Volimo tradiciju, posebno kada je reč o paradajz čorbi "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca70
  • Pregledi tokom sedmice14
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 300 g, ceo paradajz iz konzerve
  • paradajz - 1 komad, svež
  • fida - 1 šaka, izmrvljena
  • sir - 100 g
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk, sa listovima
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • paprika - 1 komad, mala, crvena
  • bosiljak - prstohvatć
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite sveži paradajz, paradajz iz konzerve, šargarepu, jednu malu crvenu papriku, luk, čenove belog luka na sitno.

Stavite sve u šerpu i sipajte 1 l vode, šoljicu ulja i posolite.

Kuvajte povrće dok ne omekšaju luk i šargarepa.

Sklonite sa vatre i ispasirajte ukusnu paradajz čorbu.

Ako je čorba previše gusta, dodajte vodu i vratite je ponovo na vatru.

Dodajte šaku fide i kuvajte dok ne bude gotovo.

Poslužite tradicionalnu paradajz čorbu sa izmrvljenim sirom i prstohvatom bosiljka.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar