Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od paradajza»Tradicionalna paradajz čorba

Tradicionalna paradajz čorba

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Tradicionalna paradajz čorba
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Volimo tradiciju, posebno kada je reč o paradajz čorbi"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 300 g, ceo paradajz iz konzerve
  • paradajz - 1 komad, svež
  • fida - 1 šaka, izmrvljena
  • sir - 100 g
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk, sa listovima
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • paprika - 1 komad, mala, crvena
  • bosiljak - prstohvatć
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite sveži paradajz, paradajz iz konzerve, šargarepu, jednu malu crvenu papriku, luk, čenove belog luka na sitno.

Stavite sve u šerpu i sipajte 1 l vode, šoljicu ulja i posolite.

Kuvajte povrće dok ne omekšaju luk i šargarepa.

Sklonite sa vatre i ispasirajte ukusnu paradajz čorbu.

Ako je čorba previše gusta, dodajte vodu i vratite je ponovo na vatru.

Dodajte šaku fide i kuvajte dok ne bude gotovo.

Poslužite tradicionalnu paradajz čorbu sa izmrvljenim sirom i prstohvatom bosiljka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: