Teleće ćuftice na italijanski način

16/05/2020
"Ćufitce iz italijanske kuhinje, predlažemo vam da ih poslužite sa krompirićima i osmehom "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano47
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ZA ĆUFTICE
  • teleće mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 vezica, mladi luk (ili 1 glavica starog luka)
  • hleb - 2 kriške
  • jaja - 1 komad
  • so
  • biber
  • kumin
  • ZA GARNIRUNG
  • krompir - 500 g
  • maslac - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 100 ml
  • paradajz pasta - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se pažljivo opere i sitno isecka. Dodaje se u mleveno meso i odozgo se razbije 1 jaje.

Kriške hleba se natope u vodu, izlome se na mrvice i rukama se dodaju u mleveno meso.

Začine se solju po ukusu, biberom i kuminom (ja stavljam otprilike po 1 kašičicu svih začina).

Sve to se lepo promeša dok se svi sastojci ne sjedine.

Budući da se mleveno meso ugrejalo tokom mešenja rukama, a to bi predstavljalo blagu smetnju za lepo oblikovanje ćuftica, stavlja se u fižider na pola sata. Vreme za koje će se ono ohladiti i biće vam mnogo lakše da radite njime.

Pre tog vremena može da se spremi garnirung za ćuftice.

Krompiri se operu i stave (bez guljenja) u šerpu sa hladnom vodom. Stave se na ringlu i uključe se na srednju temperaturu.

Neka ključaju dok kožica ne počne da se odvaja.

To je znak da su potpuno skuvani. Ključala voda se prospe i čim se malo ohlade, ogule se i izgnječe se presom.

Dodaje se sveže mleko i maslac, kao i so po ukusu.

Mleveno meso se izvadi iz frižidera i oblikuju se teleće ćuftice.

Isprže se na veoma zagrejanoj masti sa obe strane.

Prilikom serviranja, prvo se stave kanape od krompir pirea. Odozgo se poređaju pržene ćuftice, a sa strane sa stavi i paradajz pasta.

Neka vam je slatko sa ovim telećim ćufticama na italijanski način.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar