Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pide»Pide sa kačkavaljem i sirom (Peynirli ve kaşarlı pide)

Pide sa kačkavaljem i sirom (Peynirli ve kaşarlı pide)

Anelia MinchevaAnelia Mincheva
Šegrt
266108
Pide sa kačkavaljem i sirom (Peynirli ve kaşarlı pide)4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
24
"Pide je za poštovanje u kući, a kako i ne - samo ga pogledajte"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - oko 1kg
  • voda - 250 ml, topla
  • sveže mleko - 250 ml, toplo
  • jaja - 1
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • kvasac - 1 kesica, suvi (7 g)
  • oko približno 60 g istopljenog ili 5 supenih kašika ulja
  • za odozgo
  • sir - 250 g
  • kačkavalj - 250 g
  • žumanca - 2 za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umesimo testo tako što u duboku posudu stavimo mleko, vodu, 1 supenu kašiku šećera, kvasac i 1 punu supenu kašiku brašna, lepo promešamo metalnom žicom za mućenje da nema grudvica od brašna i ostavljamo na 5-10 minuta.

Nakon toga dodajemo so i ulje, počinjemo da dodajemo brašno i mesimo 5-10 minuta. Testo treba da bude meko. Ostavljamo u posudi i prekrivamo streč folijom ili najlon kesom i krpom i ostavljamo na toplom da naraste 30-40 minuta.

Nakon toga posipamo mesto gde ćemo lagano s brašnom oblikovati čamce od testa i ponovo premesimo testo. Ako želimo manje pide/čamce, od ovog testa izlazi 24 komada.

Kada testo podelimo na 24 lopte, nabrašnimo ruke ili oklagijom razvijamo blagu elipsu, stavljamo sir i odozgo izrendani kačkavalj.

Sa obe strane zatvaramu elipsu i krajeve lepo pritisnemo da se ne bi otvorile.

Pokrivamo i ostavljamo na još 30 minuta.

Nakon toga premazujemo žumancem i pečemo ukusne turske pice na papiru za pečenje ili u nauljenoj tepsiji u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Nejlepše se peku na papiru za pečenje direktno na roštilju rerne. Nekoliko puta se peku jer ima dosta komada pidea sa kačkavaljem i sirom (Peynirli ve kaşarlı pide).

Kada izvadimo iz rerne, po želji možemo da premažemo maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: