Supa od sočiva i tikvica

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
22/05/2020
"Činijica supe od sočiva i tikvica i svi oko trpeze su zadovoljni "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iseče se očišćeno povrće: luk na sitno, šargarepa i tikvica na kocke.

Sočivo se opere, preliva se hladnom vodom u šerpi, dodaje se ulje i stavlja se na ringlu da provri.

Kad se to desi dodaje se isečeno povrće i ostavlja se da vri 20 minuta.

Začinjava se solju, alevom paprikom, čenom belog luka, sitno isečenim korenom đumbira i ostavlja se da se kuva dok sočivo ne bude gotovo.

Na kraju posipamo ukusnu supu od sočiva čubrom i isečenim peršunom.

Ako je potrebno dodaje se još malo tople vode i ponovo se začinjava sa malo soli.

Serviramo toplu supu od sočiva i tikvica za ručak sa kašikom soka od limuna!

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar