Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa krem sirom i jagodama

Čizkejk sa krem sirom i jagodama

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Čizkejk sa krem sirom i jagodama
Fotografije: Hristinka Koleva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
12
"Odličan čizkejk sa krem sirom i jagodama - zadovoljstvo za čula"

Potrebni sastojci

  • za osnovu
  • običan keks - 200 g
  • kravlji maslac - 120 g
  • za čizkejk
  • kisela pavlaka - 400 g
  • tečna pavlaka - 200 g
  • krem sir - 200 g
  • želatin - 15 g
  • šećer u prahu - 6 supenih kašika
  • jagode - 300 g
  • kora od limuna - 1/2 komada
  • vanila - 1
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljemo običan keks. Dodajemo rastopljeni kravlji maslac. Promešamo.

Smesu stavljamo u obruč prečnika 22 cm. Rasporedimo i malo pritiskamo kašikom. Ostavljamo u frižideru.

Želatin prelivamo sa 100 ml hladne vode i ostavljam oda nabubri.

Umutimo tečnu pavlaku.

Krem sir pomešamo sa kiselom pavlakom i šećerom. Promešamo i dodajemo u umućenu pavlaku.

Dodajemo želatin u pripremljeni krem od pavlake.

Krem aromatizujemo rendanom korom od limuna i vanile.

Polovinu krema stavljamo na osnovu čizkejka bez pečenja.

Rasporedimo deo sitno iseckanih jagoda i rasporedimo preostali krem.

Čizkejk sa krem sirom i jagodama stavljamo u frižider na 2-3 sata.

Ukrašavamo preostalim jagodama.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: