Lepeza od patlidžana sa krem sirom

23/05/2020
"Poletite i osetite neodoljivi ukus naše lepeze od patlidžana "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano49
  • Pregledi tokom meseca49
  • Pregledi tokom sedmice28
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 - 3 komada
  • krem sir - 1 pakovanje
  • paradajz - 2 - 3 komad
  • kačkavalj - 200 g, za posipanje
  • kravlji maslac - 50 g
  • so - po ukusu
  • beli luk - po ukus
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan (ne do kraja) na kriške, tako da dobijete lepezu.

Posolite i ostavite na 1 sat dok voda ne ispari. Nakon toga dobro operite.

Poređajte ih u pleh. Na svaku krišku stavite malo soli i malo maslaca.

Dodajte jendu šolju vode i pecite na 180 stepeni.

Čim patlidžan omekša izvadite ga, stavite na svaku krišku izgnječen beli luk, krem sir i krišku paradajza.

Vratite u rernu lepeze od patlidžana na još desetak minuta, nakon toga izvadite lepezu od patlidžana sa nadevom, pospite rendanim kačkavaljem i ponovo pecite dok ne porumeni kačkavalj.

Napomena: Koji vole patlidžan, možemo da preporučimo još mnogo odličnih predloga za patlidžan, kao što su pečeni patlidžan, patlidžan na turski način, musaka od patlidžana, naravno i ukusan punjeni patlidžan.

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar