Način pripreme
Očistite file lososa od kostiju i malo posolite.
Izgnječite blei luk i pomešajte sa maslinovim uljem, senfom, medom, sokom odl imuna i prstohvatom soli.
Mešajte dok ne emulgzira i ne počne da beli i smesom obilno namažite ribu, prethodno stavljenu u namazan pleh sa kožom na dole.
U blender stavite da se melju bademi sa hlebom i strukovima peršuna.
Rasporedite smesu preko lososa i pritisnite obrnutom stranom kašike, da se stvori debeo sloj - korica.
Pecite losos iz rerne na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni 20-25 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.
Ako ste ostavili file ceo i ako je deblje, moguće je da će biti potrebno malo više vremena za pečenje.
Raskošan losos iz rerne sa hrskavom koricom servirajte topao sa čašom belog vina.
Prijatno!
Ako voolite losos, sačuvajte sledeći recept za losos, da ga imate uvek pri ruci.