Način pripreme
Riba se očisti i opere. Solimo i spolja i iznutra.
Stavljamo ribu u posudu za pečenje, prethodno postavljeni papirom za pečenje. Pravimo dva blaga razreza na ribi, da začini mogu da prodru u nju.
Spremamo smesu od začina, mešajući situcani beli luk, ruzmarin, so i biber po ukusu i sok od limuna (peršun je po želji, stavljamo ga u strukovima preko ribe pre pečenja). Promešamo dobro.
Posipamo oradu maslinovim uljem, namažemo je smesom spolja i iznutra, posipamo i vino. Ostavljamo dvadesetak minuta da se napoji.
Ako volite mnogo limun, možete da isečete preostali deo limuna na kriške i da ih poređate preko ribe i u nju.
Uvijamo posudu aluminijumskom folijom i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta.
Nakon toga pečemo ribu još 10 minuta bez folije u režimu sa ventilatorom da riba dobije koricu.
Serviramo biljnu oradu u rerni toplu sa zelenom salatom!
Nek vam je slatko!