Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Biljna orada u rerni

Biljna orada u rerni

Rumyana StoyanovaRumyana Stoyanova
Pomoćnik kuvara
4219348
Biljna orada u rerni
Fotografije: Vladka Panaiotova
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
7 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
57 min.
Porcije
2
"Danas serviramo biljnu oradu u rerni i ostavljamo utisak na sve za trpezom"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 ribe, očišćene
  • sok od limuna - 2 - 3 kašike, ili sok od 1/2 limuna
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • biber - po ukusu
  • himalajska so - po ukusu
  • ruzmarin - prstohvat
  • belo vino - 80 ml
  • peršun - 1/2 vezice (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Riba se očisti i opere. Solimo i spolja i iznutra.

Stavljamo ribu u posudu za pečenje, prethodno postavljeni papirom za pečenje. Pravimo dva blaga razreza na ribi, da začini mogu da prodru u nju.

Spremamo smesu od začina, mešajući situcani beli luk, ruzmarin, so i biber po ukusu i sok od limuna (peršun je po želji, stavljamo ga u strukovima preko ribe pre pečenja). Promešamo dobro.

Posipamo oradu maslinovim uljem, namažemo je smesom spolja i iznutra, posipamo i vino. Ostavljamo dvadesetak minuta da se napoji.

Ako volite mnogo limun, možete da isečete preostali deo limuna na kriške i da ih poređate preko ribe i u nju.

Uvijamo posudu aluminijumskom folijom i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta.

Nakon toga pečemo ribu još 10 minuta bez folije u režimu sa ventilatorom da riba dobije koricu.

Serviramo biljnu oradu u rerni toplu sa zelenom salatom!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti