bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Heljda sa povrćem

Heljda sa povrćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Heljda sa povrćem
Fotografije: Raya Andonova
09/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
"Zdravo i ukusno - nećete moći da odbijete ovaj poziv"

Potrebni sastojci

  • heljda - 1 šolja
  • suncokretove semenke - 2 - 3 kašike, sirove, oljuštene
  • celer - 3 - 4 struka
  • šargarepa - 2 komada
  • tikvice - 2 komada
  • ulje
  • korijander
  • aleva paprika
  • đumbir
  • kumin
  • so
  • voda - 1/2 šolje
  • peršun - sitno isečen
* merne jedinice

Način pripreme

Celer se iseče na sitno, a šargarepe na polukrugove. Tikvica se oljušti i iseče na kocke.

U zagrejanom ulju se zaprže celer, šargarepe i tikvice 3-4 minuta. Dodaju se i semenke suncokreta i ponovo se meša.

Dodaju se suvi začini i so. Rerna se zagreva na 180 stepeni. U vatrostalnu posudu se supa povrće i dodaje se pola šolje kipuće vode. Stavlja se da se peče (ne pokriva se) oko 20 minuta ili dok sastojci ne omekšaju.

Heljda se opere i kada je povrće omekšalo, posuda se vadi iz rerne i dodaje se heljda. Meša se i dobro je da se doda još soli i zbog heljde.

Vraća se nazad u rernu na oko 10 minuta, ili dok se ne upije sva voda. Kada se izvadi posipa se svežim peršunom i ponovo se promeša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: