Teletina sa sosom od pečuraka

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
532
884
09/06/2020
"Krhka i aromatična teletina, podeljena sa prijateljima"
Priprema225 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno305 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano542
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso i stavite ga u šerpu, prelijte hladnom vodom i stavite da provri. Dodajte isečen luk, praziluk, šargarepu i biber. Stavite ponovo da provri, smanjite vatri i kuvajte dok meso ne omekša.

Izvadite skuvano meso. Istopite maslac i zapržite brašno. Dodajte bujon od kuvanja i stavite sos da provri.

Dodajte pečurke i kuvajte još 15 minuta. Umutite mleko sa žumancem i pavlakom i dodajte polovinu u gornju smesu.

Nakon što dobijete homogenu smesu, dodajte i preostalo mleko. Na dozvolite da sos provri. Servirajte meso preliveno sosom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar