Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Đuveč»Teleći šol u đuvečari sa povrćem

Teleći šol u đuvečari sa povrćem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Teleći šol u đuvečari sa povrćem
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
6
"Teleći šol se najlakše i najukusnije sprema u glinenoj đuvečari i u društvu povrća, tako mi mislimo i prilažemo ukusan dokaz"

Potrebni sastojci

  • teleći šol - 1 kg
  • krompir - 3 - 4 komada
  • šargarepa - 4 komada
  • crvena paprika - 1 komad
  • pečurke - 500 g, sveže
  • luk - 4 - 5 glavica, star
  • sok od paradajza - 250 ml
  • lovorov list - 3 lista
  • piment - 3 zrna
  • biber - 5 - 6 zrna
  • ulje - 1 šolja
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite teleći šol na krupne parčiće. Krompir takođe isecite na krupne kocke, a luk - svaku glavicu na četiri dela. Možete da ga stavite sa ljuskama - tako će đuveč biti ukusniji.

Očistite pečurke i svaku pečurku isecite na četiri parčeta. Šargarepe takođe isecite na krupno sa paprikom. Sipajte ulje u đuvečaru i sipajte meso sa svim povrćem.

Začinite solju, sokom od paradajza, biberom, pimentom i lovorovim listom.

Dobro promešajte i sipajte jednu šolju vode. Pospite biberom, stavite poklopac i gurnite u rernu na oko 3 sata na nisku temperaturu (150-160).

Da bi se više zapeklo pred kraj sklonite poklopac i pecite đuveč sa teletinom 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: