Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Prolećna jagnjeća čorba

Prolećna jagnjeća čorba

MarianeMariane
Džedaj
14947
Prolećna jagnjeća čorba1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Toliko obična i istovremeno toliko neobična čorba, zbog koje smo postali zakleti ljubitelji bugarske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 350 g, od grudi
  • spanać - 250 g
  • maslac - 50 g
  • luk - 4 struka, mladi
  • pirinač - 1 kašika
  • paradajz - 2 komada
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • jaja - 1 komada
  • so
  • nana - 3 - 4 lista
  • bujon - 5 šolja, teleći
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na sitno, prelijte ga bujonom i stavite da provri. Kuvajte jelo na tihoj vatri, s vremena na vreme sklanjajte penu. Kad meso omekša, dodajte sitno isečen spanać, jedan paradajz i pirinač.

U međuvremenu zagrejte maslac i izdinstajte mladi luk, dodajte brašno i alevu papriku, a nakon 1-2 minuta stavite i drugi paradajz. Dodajte zapršku jagnjećem mesu i kuvajte još oko 20 minuta na tihoj vatri.

Sklonite s vatre, začinite kiselim mlekom i jajetom, pospite nanom i servirajte začinivši po ukusu. Začinjava se kiselim mlekom i umućenim jajetom, Na kraju se dodaje sitno isečena nana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: