Jednostavna čorba od jagnjećih creva

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
207
813
15/06/2020
"U svakom domu treba da bude po jedan isproban recept za jagnjeću čorbu, koja zagreva dušu"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano63
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeća creva - 500 g
  • pirinač - 60 g
  • maslac - 30 g
  • luk - 1 vezica, mladi
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistomo dobro, spolja i iznutra, jagnjeća creva.

Skuvamo ih u posoljenoj vodi. Izvadimo creva i isečemo ih na stino, nakon čega ih vraćamo nazad u bujon zajedno sa opranim pirinčem, isečenim lukom na sitno, maslacem i alevom paprikom.

Kuvamo čorbu 10-15 minuta na umerenoj vatri. Serviramo je toplu i posutu mlevenim biberom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar