Pita sa kiselom vodom i kiselim mlekom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
122
727
16/06/2020
"Tajna vazdušaste pite nije ni u kiselom mleku, ni u kiseloj vodi, već u ljubavi sa kojom se sprema "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano272
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za spremanje nadeva treba da ugasite prvo sodu u kiselom mleku, nakon čega dodajete umujćena jaja, namrvljeni sir, ulje i brašno.

Uzmite jednu koru za pitu i namažote sa malo nadeva. Uhvatite je u jedan kraj i izgnječite kao ružicu, nakon toga ja stavite u prethodno namazanu posudu za pečenje.

Ponovite dok se ne istroše sastojci, ređajući ružice gusto u posudu. Preostali deo nadeva sipajte odozgo. Prelijte kiselom vodom i pecite dok ne bude gotovo u prethodno zagrejanoj umerenoj rerni.

Okrenite posudu na gomilice, da pita ostane vazdušasta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar