Način pripreme
1. Operite peršun obilno pod tekućom vodom i dobro ocedite. Odsecite 3-4 prsta drški, dok preostala količina treba da teži 180 g.
2. Očistite mladi luk i beli luk i stavite u blender zajedno sa peršunom. Ubacite da se samelju na srednjoj brzini nekoliko sekundi, tako da budu u sitnim parčićima, a ne kaša. To možete i rukom da napravite.
3. Razbijte jaje u zelenu smesu i narendajte kačkavalj. Dobor je da koristite malo tvrđi, da se ne bi razlio pri prženju. Ja stavljam grijer, koji daje i neverovatan ukus.
4. Stavite maslac, krem sir, začine i so. Namrvite na sitno i kvasac.
Dobro promešajte i počnite da dodajete brašno, dok ne dobijete meko testo, koje može da se oform i u ćuftice od peršuna. Lepiće se svakako, ali vaše ruke treba da su namazane i sve će biti u redu.
5. Zagrejteulje na umerenoj vatri, oblikujte i spuštajte u njega ćuftice od peršuna.
Pržite dok ne dobije tamno zlatastu boju i vadite na kuhinjski ubrus, da apsorbuje masnoću.
Razlomite neku od gotovih ćuftica od peršuna, da vidite da li ostaje sirovo iznutra i tako regulišite jačinu vatre, jer je svaka ringla drugačija.
6. Servirajte tople sa mlečnim sosom od belog luka.
Raskošne i mnogo ukusne ćufitce od peršuna sa kačkavaljem!