Način pripreme
Počinjemo sa pripremom viršli, prvo meso treba da bude očišćeno od žilica. Isečemo na kockice i ostavljamo u frižideru ili u zamrzivaču (da se lakše melje).
Meso sameljemo u blenderu na pire, dodajemo uz neprestano mešanje hladnu pavlaku, vodu i sveže mleko i začinimo začinima.
Možemo da začinimo i pre mlevenja, nekoliko sati pre pripreme ili prethodne noći, da bi meso dobro upilo začine.
Na list papira za pečenje stavljamo od smese - onoliko koliko želimo da viršle budu velike.
Uvijamo u čvrst rolat i vežemo dobro ivice. Kuvamo u toploj vodi, ali ne vreloj, stavljamo malo pre nego što voda provri (toplota vode treba da bude oko 80-90 stepeni).
Kuvajte 25 minuta, izvadite iz vode i nakon toga iz papira. Možete staviti u zamrzivač ili odmah ispržiti u maslacu, maslinovom ulju ili ulju.
Ako ih punite u crevima pripremajte na isti način, samo posle kuvanja potopite na 5 minuta u hladnu vodu i onda sušite ili pecite na roštilju.
Domaće viršle od ćurećeg mesa su gotove.