Način pripreme
1. Očistite teleće meso od žila i isecite na zalogaje. Promešajte parčiće sa biberom, malo ulja i lukom iseckanim na sitno.
Ostavite tako da se meso marinira 2-3 sata ili po mogućstvu više.
2. Zagrejte masnoću u šerpi i stavite teletinu zajedno sa lukom, da se zaprži.
3. Dodajte mleveni paradajz, isečene paprike i beli luk, prstohvat šafrana, a po želji i malo ljute aleve paprike. Promešajte kratko - minut, dva.
4. Sipajte vodu, tek toliko da prekrije meso. Dodajte so i mlevena zrna piskavice, koja je tišičan začin u gruzijskoj kuhinji i najkarakterističnija za to jelo.
Ponekad se stavlja i lovorov list, ali vi procenite da li da pojačavate još aromu.
5. Kuvajte na tihoj vatri još dva sata pod poklopcem. Dolivajte po malo tople vode, kada se nivo smanji. U zavisnosti od vrste telećeg mesa može biti potrebe za manje ili više vremena. Probajte meso i znaćete kada je idealno skuvano.
Pred kraj kuvanja stavite i iseckane listiće korijandera.
6. Servirajte aromatičnu janiju toplu.
Prijatno uz ovaj ukusan čašušuli!