Način pripreme
Krompir se oljušti i opere. Iseče se na krupno u šerpu. Preliva se vodom i kuva se dok ne bude gotovo.
Zamrznuti spanać se stavlja u krompir na kratko da se odmrzne i lagano popari.
Rešetkastom kašikom se vadi spanać i iscedi se.
Stavlja se u blender i blendira se. Krompir se takođe ocedi i ostavlja da se ohladi. Izgnječi se dobro.
U njih se dodaje spanać i razbijaju se jaja. Sir se namrvi.
Kačkavalj se narenda i dodaje se u smesu. Začinjava se solju. Razmesi se dobro rukom. Ostavlja se u frižideru 15 minuta, da se stegne smesa.
Sprema se blago namazana posuda za pečenje. U dubokom tanjiru se sprema integralno brašno.
Od smese se oblikuju ćuftice od spanaća i uvaljaju se u brašno.
Poređaju se u posudu za pečenje.
Kada su oblikuju sve ćuftice sa zamrznutim spanaćem peku se dok ne postanu zlataste.