Lavaš bez glutena

Kristian AleksandrovKristian Aleksandrov
Guru
369602k133
Lavaš bez glutena
Fotografije: Kristian Aleksandrov
2 / 3
24/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Domaći lavaš bez glutena - toliko mnogo đakonija možete da spremite sa njim"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 i 1/2 šolja, bez glutena
  • voda - 400 ml, vruća
  • so - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • soda - 1 kašičica
  • sirće - 1/2 kašičice, jabukovo
  • sok od limuna - 1/2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno u posudu. Dodajemo so i prašak za pecivo.

Pomešamo sodu i sirće i sipamo u brašno.

Pomešamo maslinovo ulje sa vrućom vodom i sokom od limuna i sipamo po malo u posudu dok mešamo. Zamesimo meko testo. Pokrivamo ga i ostavljamo deset minuta.

Nakon toga isečemo testo na oko 10 delova i oblikujemo lopte.

Razvijamo svako loptu na radnoj površini posutoj brašnom u veoma tanku pljosnatu lepinju.

Zagrevamo tiganj na umerenu temperaturu i počinjemo da pečemo lavaš.

Svaka lepinja se okreće po 5-6 puta pri čemu se okreće na 2-3 sekunde.

Poređamo ispečene lepinje lavaš bez glutena u tanjir, a kada se ohlade, mogu da se spakuju u foliju i da se iskoriste u roku od 1-2 dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: