Način pripreme
Sastojke u receptu merimo šoljom od 250 ml.
Sameljemo orahe u blenderu/nutri buletu. U posudi (dobro osušeno, da nema ni kapi vode) mutimo mikserom belanca dok se ne dobije beli sneg.
Promešamo (već rukom drugom mutilicom) umućena belanca u posudi sa fino samlevenim orasima, braon kristal šećerom i vanilom. Zgusnemo smesu sa malo brašna (kukuruznog) dok se ne dobie lepljivo testo.
Mažemo dlanove šarlanom (nerafinisanim suncokretovim uljem) i oblikujemo male loptice (oko 3 cm) koje poređamo na rastojanju u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Ispečemo orasnice na 180 stepeni oko 10-15 minuta, pazeći da se ne prepeku odozdo.
U slučaju da se previše brzo zapeku odozdo, da ne izgore - možemo da namestimo rernu na desetom minuta, da se peče samo na donjem grejači, dok ne budu gotove. Nakon što ih izvadimo iz rerne sačekamo nekoliko minuta, da se blago ohlade, da ih lakše odlepimo od papira za pečenje.
Nakon toga ih vadimo i čuvamo u kutiji, da se ne stvrdnu još više, a da ostanu mekane sa hrskavom koricom!
Jednostavne i ekspresne u poređenju sa klasičnim orasnicama, jer ne obrađujemo belanca na pari.
Neverovatno ukusne, aromatične i hrskave - Orasnice za sliku i priliku!
Čudesno ukusne!