Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Kraljevska torta sa pavlakom i kajsijama

Kraljevska torta sa pavlakom i kajsijama

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Kraljevska torta sa pavlakom i kajsijama
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
8
"Uživajte u njenom visočanstvu torti sa kajsijama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 4 supene kašike
  • kukuruzni skrob - 2 supene kašike
  • orasi - 1/2 šolje, mleveni
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • slatka pavlaka - 500 g
  • šećer u prahu - 5 supenih kašika
  • džem od kajsija - 5 supenih kašika, domaći
  • voda - 4 supene kašike
  • ghee (gi)
  • čokolada - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute sa mlakom vodom i šećerom. Dodaje se jedno za drugim brašno sa praškom za pecivo i mleveni orasi. Veoma dobro se promeša.

Dodaje se kukuruzni skrob. Veoma dobro se promeša.

Smesa se sipa u kalup za torte, koji je obložen papirom za pečenje i premazan GI puterom.

Peče se 60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni.

Ispečena kora se vadi iz kalupa i ostavlja se da se ohladi, nakon čega se koncem deli na dva horizontalna dela.

Pavlaka se umuti sa šećerom u prahu dok se ne zgusti i ostavlja se u frižideru na 60 minuta.

Premazuje se jedna polovina kore džemom i odozgo sa 1/3 krema od pavlake.

Stavlja se odozgo druga polovina kore i prekriva se cela torta ostalim kremom od pavlake. Dekoriše se čokoladom.

Torta od pavlake se čuva u frižderu, konzumira se nakon što je 12 odstajala u frižideru.

Kraljevska torta sa pavlakom i kajsijama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: