Đuvečare sa sirom i paradajzom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Đuvečare sa sirom i paradajzom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 5
17/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
"Ovake đuvečare sa paradajzom i sirom smo jeli kao mali - dajemo recept odmah"

Potrebni sastojci

  • sušeni luk - 3 kašike
  • sir - 200 g
  • jaja - 5 komada
  • paradajz - 1 veliki
  • aleva paprika
  • gi - 3 kašike
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sušeni luk se stavlja u đuvečare - po 1 kašika u đuvečaru.

Preliva se ulje, pri čemu se cela đuvečara maže uljem.

Sir se seče na male parčiće.

Stavlja se jedan red sira.

Paradajz se opere veoma dobro i seče se na krugove.

Preko sira se stavlja jedan krug paradajza.

Odozgo se stavlja parče sira i skrpz odozgo se stavlja krug paradajza.

Posipa se biberom i preliva se kašikom istopljenog gija svaka đuvečara.

Đuvečare sa sirom se peku 20 minuta na 220 stepeni na gornjem grejaču.

Jaja se promešaju u penu.

Nakon što je paradajz zapečen, đuvečare se prilivaju umućenim jajima.

Đuvečare sa sirom i paradajzom se peku 10 minuta na 180 stepeni.

Kada se ohlade, okreće se u tanjir i servira se sa pečenom ljutom paprikom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: