Brauni petifuri

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Brauni petifuri
Fotografije: Ivelina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Brauni petifuri - savršeni za svaki povod"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 110 g
  • tamna čokolada - 60 g, gorka
  • orasi - 120 g, isečeni
  • šećer - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • vanila - ½ kašičice ili vanilin šećer
  • brašno - 30 g
  • so - ¼ kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj čokoladni brauni sa orašastim plodovima, pripremljen po tradicionalnom američkom receptu, odličan je za goste, za odrasle i decu i dobro ide uz čaj ili kapućino.

Zovu ih brauni zbog tamne boje. Karakteristično je što imaju hrskavu koricu i vlažnu unutrašnjost. Ako dodate suvo voće ili sveže trešnje, maline itd u sve to, ukus im zaista postaje božanstven.

Kombinacija je idilična i idealna je za one koji prvo vole da okuse intenzivni miris čokolade, a nakon toga i orašastih plodova.

Recept za brauni je mnogo prost, odgovarajući je i za oni koji nemaju iskustvo u prirpemi domaćih deserta, ali i za one koji imaju malo vremena da se posvgete prirpemi deserta i kuvanju uopšte.

Rastopite maslac i čokoladu u šerpi na tihoj vatri dok smesa ne postane sjajana, skinite sa vatre i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Dodajte šećer i promešajte da se pomešaju maslac i čokolada.

Dodajte jedno po jedno jaje, tako da ih smesa dobro upije.

Aromatizujte vanilom.

Sada dodajte brašno i so.

Na kraju pomešajte sa isečenim orasima.

Rasporedite smesu u kockasti pleh, dobro namazan brašnom, 22 cm prečnika.

Ostavite osnovu braunija da se potpuno ohladi, pre nego što isečete na kockcie.

Možete servirati ovaj brauni sa šlagom, voćem i orašastim plodovima po izboru.

Možete zameniti orahe sa lešnicima ili pekanom, koji su mnogo dobri, čak i sa bilo kojim suvim voćem bude idealno!

Možete čuvati čokoladni petifuri ispod staklenog poslužavnika za torte ili pite, ili u metalnoj posudi dva-tri dana.

Ne preporučujem da se doza udvostruči u jednom te istom plehu, pošto bi bili previsoki i ne bi imali originalan izgled i teksturu. Ili koristite širi pleh, napravite iz dva puta, ako nemate širi pleh.

Neka vam je slatko sa ukusnim brauni petifuri!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: