Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb u kalupu za kuglof

Hleb u kalupu za kuglof

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Hleb u kalupu za kuglof
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Odličan hleb, koji zaslužuje posebno mesto na trpezi"

Potrebni sastojci

  • brašno - 350 g, belo
  • griz - 150 g, fin
  • voda - 330 ml
  • kvasac - 1 kesica, suv
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • peršun - prstohvat
  • šećer - prstohvat
  • svinjska mast - kockica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno i griz. Sipajte kesicu suvog kvasca, dodajte šećer i sipajte vodu, zamesite meko testo.

Nakon što oblikujete testo, dodajte 1 kašičicu soli i veći prstohvat isečenog peršuna.

Mesite još oko 5 minuta. Stavite testo u posudu, pokrijte parčetom najlona i stavite na toplo dok se ne udvostruči.

Nadošlo testo razvucite na brašnom posutoj površini na veliki pravougaonik. Isecite na trake širine 4 cm.

Namažite ih rastopljenom svinjskom mašću, sakupite po dve i isecite na komade širine 4 cm.

Namažite okrugao kalup za kuglof i pospite brašnom. Poređajte isečene kockice uspravno, pokrijte kalup krpom i ostavite 30 minuta dok se testo ne otpusti.

Pecite hleb u kalupu za kuglof na 210 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom. Nakon što se ispeče, izvadite hleb odmah iz kalupa i namažite maslinovim uljem.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: