Način pripreme
Teleći jezici se dobro operu. Skuvaju se dobro. Da bi bilo brže može da se koristi i ekspres lonac.
Krompir se oljušti i opere. Stavlja se da se kuva, pri čemu treba da se ostavi malo tvrđim, jer će nastaviti da se kuva.
Sprema se smesa za pohovanje za jezike. U veliku posudu se razbiju jaja. Umute se. Sipa se pivo.
Dodaje se brašno uz neprestano mešanje. Količine nisu striktne, dodaje se još piva ili brašna dok se ne dobije smesa gušća nego za palačinke. Posoli se.
U posudi se zagreva ulje. Jezici se iskeu na pola po dužini. Svako parče se potapa u smesu za pohovanje od piva i prži se.
Izvade se na kuhijjski ubrus, da ispuste masnoću.
Krompir se ocedi i iseče na kocke za krompir salatu. Beli luk se oljušti. Tri čena se iseku na kriške. Mirođija se opere i iseče na sitno.
U veliki tiganj se stavlja ulje da se zagreje. Dodaje se krompir. Zaprži se dok ne dobije zlatastu preplanulost. Dodaju se beli luk, miorđija i so. Doza je velika, zato je dobro da se sprema iz nekoliko puta. I sote krompir je gotov.
U posudu se stavlja kiselo mleko i majonez. Mute se. Preostala dva čena belog luka se presuju i dodaju. Dodaje se so i meša se.
Sklapa se porcija telećeg jezika pohovanog u pivu sa sotiranim krompirom i sosom od belog luka, a njoj nedostaje samo čaša crvenog vina.