Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Teleći jezik pohovan u pivu sa sotiranim krompirom

Teleći jezik pohovan u pivu sa sotiranim krompirom

TatyanaTatyana
Pomoćnik kuvara
10564
Teleći jezik pohovan u pivu sa sotiranim krompirom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Ne brinite se, ako ne znate šta da spremite danas, mi ćemo pomoći sa receptom za glavno - teleći jezik sa sotiranim krompirom"

Potrebni sastojci

  • teleći jezik - 1 kg
  • jaja - 3 komada
  • pivo - 200 ml
  • brašno - 12 kašika
  • so
  • ulje - za prženje
  • krompir - 1, 2 kg
  • beli luk - 5 čenova
  • mirođija - 1 vezica
  • majonez - 150 g
  • kiselo mleko - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Teleći jezici se dobro operu. Skuvaju se dobro. Da bi bilo brže može da se koristi i ekspres lonac.

Krompir se oljušti i opere. Stavlja se da se kuva, pri čemu treba da se ostavi malo tvrđim, jer će nastaviti da se kuva.

Sprema se smesa za pohovanje za jezike. U veliku posudu se razbiju jaja. Umute se. Sipa se pivo.

Dodaje se brašno uz neprestano mešanje. Količine nisu striktne, dodaje se još piva ili brašna dok se ne dobije smesa gušća nego za palačinke. Posoli se.

U posudi se zagreva ulje. Jezici se iskeu na pola po dužini. Svako parče se potapa u smesu za pohovanje od piva i prži se.

Izvade se na kuhijjski ubrus, da ispuste masnoću.

Krompir se ocedi i iseče na kocke za krompir salatu. Beli luk se oljušti. Tri čena se iseku na kriške. Mirođija se opere i iseče na sitno.

U veliki tiganj se stavlja ulje da se zagreje. Dodaje se krompir. Zaprži se dok ne dobije zlatastu preplanulost. Dodaju se beli luk, miorđija i so. Doza je velika, zato je dobro da se sprema iz nekoliko puta. I sote krompir je gotov.

U posudu se stavlja kiselo mleko i majonez. Mute se. Preostala dva čena belog luka se presuju i dodaju. Dodaje se so i meša se.

Sklapa se porcija telećeg jezika pohovanog u pivu sa sotiranim krompirom i sosom od belog luka, a njoj nedostaje samo čaša crvenog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: