Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada u rerni sa lukom i limunom

Orada u rerni sa lukom i limunom

Orada u rerni sa lukom i limunom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"Da li ste radoznali kakav je ukus orade u rerni sa lukom i limunom - jednostavno je spremite"

Potrebni sastojci

  • orada - 1 komad, file
  • luk - 5 komada, kolutovi
  • limun - 2 koluta
  • so
  • biber
  • lovorov list
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • belo vino - 1 kašika
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Operite ribu i stavite je u veliko parče aluminijumske folije.

Stavite kolutove luka i limuna. Pospite solju, lovorovim listom, biberom, maslinovim uljem i belim vinom.

Uvijte ribu u kesu, tako da ne ulazi vazduh unutra.

Stavite u posudu za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok riba u rerni ne bude gotova.

Izvadite i otvorite pažljivo. Ostavite oradu u rerni sa lukom i limunom da se blago ohladi i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: