Način pripreme
Sastojci koje opisujem su za jednu porciju. U zavisnosti od toga za koliko ljudi ćete pripremati recept, povećavate sastojke.
Ukoliko koristie gotove očišćene ribe, onda neka budu dobro odmrznute i da ne bude tankog leda po njima!
1. Prvo, u jednoj posudi napravite dresing (smesu) od svih sastojaka pripremljenih za taj cilj. Dodajte ulje, kao i suve začine, a nakon toga i presovani beli luk.
2. Pomoću četkice ili viljuške dobro izmešajte dok ne dobijete homogenu smesu i ostavite na petnestak minutada začini puste svoju aromu.
3. Kada je smesa gotova, po listu folije lagano četkicom namažite masnoću i stavite ribu odozgo. Veoma pažljivo počnite da uzimate dobijenu kašu i da mažete iznutra i spolja ribu, tako da dobro upije aromu belog luka i začina!
4. Kada je gotova, stavite u unutrašnji deo komade limuna i po želji komade paradajza ili nekoliko polovina čeri paradajza!
5. Pažljivo je uvijajte, slično paketiću i stavljate je u prethodno zagrejanu rernu na 180-190 stepeni (moja je sa ventilatorom) otprilike 30-40 minuta.
Servirajte skušu pečenu u foliji sa limunom i belim lukom sa svežom sezonskom salaticom ili pečenim/kuvanim krmpirom!