Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Skuša pečena u foliji sa limunom i belim lukom

Skuša pečena u foliji sa limunom i belim lukom

M. IvanovaM. Ivanova
Početnik
6213
Skuša pečena u foliji sa limunom i belim lukom
Fotografije: M. Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Neverovatno ukusna pečena skuša, koja obavezno mora da se proba"

Potrebni sastojci

  • skuša - 1 komad (očišćena)
  • limun - 3 kriške
  • čeri paradajz - 2 (ili običan paradajz)
  • ulje - otprilike 50 ml
  • beli luk - 2 čena (presovan)
  • ruzmarin
  • so
  • crni biber
  • bosiljak
  • origano - odokativno
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci koje opisujem su za jednu porciju. U zavisnosti od toga za koliko ljudi ćete pripremati recept, povećavate sastojke.

Ukoliko koristie gotove očišćene ribe, onda neka budu dobro odmrznute i da ne bude tankog leda po njima!

1. Prvo, u jednoj posudi napravite dresing (smesu) od svih sastojaka pripremljenih za taj cilj. Dodajte ulje, kao i suve začine, a nakon toga i presovani beli luk.

2. Pomoću četkice ili viljuške dobro izmešajte dok ne dobijete homogenu smesu i ostavite na petnestak minutada začini puste svoju aromu.

3. Kada je smesa gotova, po listu folije lagano četkicom namažite masnoću i stavite ribu odozgo. Veoma pažljivo počnite da uzimate dobijenu kašu i da mažete iznutra i spolja ribu, tako da dobro upije aromu belog luka i začina!

4. Kada je gotova, stavite u unutrašnji deo komade limuna i po želji komade paradajza ili nekoliko polovina čeri paradajza!

5. Pažljivo je uvijajte, slično paketiću i stavljate je u prethodno zagrejanu rernu na 180-190 stepeni (moja je sa ventilatorom) otprilike 30-40 minuta.

Servirajte skušu pečenu u foliji sa limunom i belim lukom sa svežom sezonskom salaticom ili pečenim/kuvanim krmpirom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: