Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Ćevap»Domaći Iskender kebap

Domaći Iskender kebap

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Domaći Iskender kebap
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Domaći Iskender kebap vredi svakog truda"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g ili jagnjeće
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1/2 kašičice ili origano
  • za sos
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • salsa od paprika - 1/2 supene kašike
  • paradajz - 1 šolja, konzervisane, rendane /ili 1 veliki paradajz/
  • so - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • voda - 1/2 šolje
  • za serviranje
  • kiselo mleko - 1 - 1, 5 šolja
  • beli luk - 2 čena, iseckan
  • so
  • ljuti biber
  • kravlji maslac
  • pogača - 1 komad, gotova, isečena na kockcie /za podlogu od hleba/
  • za marinadu
  • sveže mleko - 1 šolja
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • luk - 1 velika glavica (isečena na krugove)
  • med - 1 kašičica
  • ljuta paprika - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • beli luk - 3 čena (isečen na krugove)
* merne jedinice

Način pripreme

Kakvi su saveti za prpremu domaćeg Iskender kebapa?

Treba da stavite meso u zamrzivač na 1 dan prethodno. Isecite meso na tanke kriške.

Možete napraviti marinadu za meso za Iskender - bude veoma ukusno.

Pre nego što stavite u zamrzivač, u dubokoj posudi napravite marinadu od navedenih sastojaka i natopite meso u nju 1 sat.

Nakon toga izvadite meso iz posude, uvijte u streč foliju i stavite u zamrzivač.

Kada budete pripremali Iskender, izvadite meso iz zamrzivača na 10 minuta na sobnu temperaturu i isecite na tanke kriške uz pomoć oštrog noža, da budu zaista fine kriške mesa.

Nakon što isečete meso, sotirajte u ulju i dodajte začine.

Za sos: Rastopite maslac u tiganju i mešajte, dodajte maslinovo ulje i salatu od paprika (pastu).

Dodajte konzervisani rendani paradajz ili rendani sveži paradajz, so, biber i vodu i kuvajte dok se ne zgusne. Skinite sa vatre gotov sos.

Pomešajte kiselo mleko i beli luk, dodajte malo soli i dobro promešajte. Stavite na tanjir za serviranje ili metalni poslužavnik hleb, isečen na kockice.

Odozgo poređajte meso i prelijte sosom od paradajza.

U jedan ili oba kraja poslužavnika sa ukusnim kebapom, stavite kiselo mlekom pomešano sa belim lukom i sve pospite ljutom alevom paprikom, možete da ugrejete na ringli sa kravljim maslacem i posle toga da prelijete Iskender.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: