Način pripreme
Kakvi su saveti za prpremu domaćeg Iskender kebapa?
Treba da stavite meso u zamrzivač na 1 dan prethodno. Isecite meso na tanke kriške.
Možete napraviti marinadu za meso za Iskender - bude veoma ukusno.
Pre nego što stavite u zamrzivač, u dubokoj posudi napravite marinadu od navedenih sastojaka i natopite meso u nju 1 sat.
Nakon toga izvadite meso iz posude, uvijte u streč foliju i stavite u zamrzivač.
Kada budete pripremali Iskender, izvadite meso iz zamrzivača na 10 minuta na sobnu temperaturu i isecite na tanke kriške uz pomoć oštrog noža, da budu zaista fine kriške mesa.
Nakon što isečete meso, sotirajte u ulju i dodajte začine.
Za sos: Rastopite maslac u tiganju i mešajte, dodajte maslinovo ulje i salatu od paprika (pastu).
Dodajte konzervisani rendani paradajz ili rendani sveži paradajz, so, biber i vodu i kuvajte dok se ne zgusne. Skinite sa vatre gotov sos.
Pomešajte kiselo mleko i beli luk, dodajte malo soli i dobro promešajte. Stavite na tanjir za serviranje ili metalni poslužavnik hleb, isečen na kockice.
Odozgo poređajte meso i prelijte sosom od paradajza.
U jedan ili oba kraja poslužavnika sa ukusnim kebapom, stavite kiselo mlekom pomešano sa belim lukom i sve pospite ljutom alevom paprikom, možete da ugrejete na ringli sa kravljim maslacem i posle toga da prelijete Iskender.