Domaći ekleri sa puding kremom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
12/09/2020
"Retko smo probali nešto ukusnije od domaćih eklera, da ne kažemo i nikada "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano157
  • Pregledi tokom meseca157
  • Pregledi tokom sedmice21
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 250 ml
  • ulje - 180 ml
  • brašno - 150 g
  • jaja - 3 komada, velika
  • puding - 1 pakovanje, dr Etker
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 4 kašike
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice
Ekleri

Način pripreme

Domaći ekleri sa puding kremom, koji mogu svaki trenutak da učine specijalnim.

U maloj šerpi se pomešaju voda i ulje, stavlja se tečnost da provri, nakon čega se stavlja brašno. Meša se dok se ne dobije ujednačena smesa.

Sklanjamo sa ringle i čim se ohladi stavljamo jaja, jedno po jedno, mešajući mikserom ili drvenom varjačom. Kada dobijemo homogeno testo, uzmemo od njega dve kašike, oformmo ekler i stavljamo na papir za pečenje. Tako poređamo domaće eklere na odstojanju.

Pečemo ih na 220 stepeni 30 minuta u zagrejanoj rerni. Nadgledamo ih, jer mogu biti gotovi i ranije. Treba da budu zlataste boje.

Krem za eklere pravimo od pudinga sa svežim mlekom. Jednostavno sledimo instrukcije na pakovanju. Njime punimo ukusne kolače. Po želji posipamo šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar