Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečeni karaš u rerni

Pečeni karaš u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pečeni karaš u rerni
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Imate recept za ukusni karaš u rerni, sada ostaje samo da odete u ribolov i da ga upecate... ili da kupite u prodavnici"

Potrebni sastojci

  • karaš - 1 kg
  • limun - 1/2 komada, sok
  • so - 1 kašika
  • topla voda - 1, 2 kašike
  • ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo ribu, isečemo na polovine i na svakoj polovini pravimo razreze.

Posolimo svuda, posipamo sokom od limuna i ostavljamo tako pola sata.

Posudu u kojoj ćemo peći mažemo obilno uljem i poređamo karaše leđima na gore.

Pokrivamo namazanim papirom i ostavljam da se peče 5-6 minuta u jakoj rerni.

Smanjujemo rernu do 180 stepeni i tek tad sklanjamo papir.

Prelivamo ukusnu pečenu ribu preostalim uljem dolivamo 1-2 kašike tople vode i pečemo još 5-6 minuta.

Prelivamo sosom od pečenja.

Vadimo i serviramo pečeni karaš u rerni dok je još topao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: