Karaš u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Karaš u rerni
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
3
"Dobro, mi ćemo spremiti hrskavu taranu u rerni, a vi ćete doneti pivo"

Potrebni sastojci

  • karaš - 1 kg, riba
  • brašno - 200 g
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 200 ml
  • paradajz - 200 ml, iz konzerve
  • beli luk - 3 čena
  • estragon - sušeni, prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo dobro karaš, otklonimo krljušt i operemo.

U plitku posudu sipamo brašno sa solju i promešamo.

Svaki karaš uvaljamo u brašno.

Stavljamo tiganj na ringlu i zagrevamo ulje.

Čekamo da se ulje dobro zagreje i pržimo sa obe strane dok ne postane zlatasta.

Kad smo ispržili sve ribe, poređamo ih u posudu za pečenje.

Svaku prelivamo paradajzom iz konzerve i paradajz sosom, stavljamo čenove belog luka i skroz odozgo posipamo sušenim estragonom.

Uključujemo rernu i stavljamo posudu za pečenje.

Pečemo 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti