Način pripreme
U posudi umutimo jaja. Dodajemo kiselo mleko u koje smo prethodno sipali sodu. Sipamo ulje.
Promešamo. Stavljamo mrvljeni sir i so. Ponovo promešamo.
Dodajemo brašno odokativno da dobijemo glatu smesu, da bi mogla da se nanosi po korama.
Uzmite dva lista kore za pitu. Kutlačom uzmite od dobijene smese i sipajte preko kora, nanesite svuda od smese. Uvijte u rolat. Ređajte duge pitice u namazan pleh.
Tako uradite sa svim korama dok ne potrošite i smesu.
Odozgo namažite dobijene pitice uljem.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobijete zlatnu boju.
Kad budu gotove pitice iz davnina, namažite ih maslacem. Naprskajte duge pitice vodom i uvijte krpom. Isecite na 2 ili 3 parčeta.
Duge pitice - ukus iz davnina, preporučujem sa ajranom.