Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Duge pitice - ukus iz davnina

Duge pitice - ukus iz davnina

IivinkaIivinka
Kuvar
6717537
Duge pitice - ukus iz davnina
Fotografije: Iivinka
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Volimo da miriše na detinjstvo, a kod ovih pitica ukus je isti"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 paket
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • ulje - 1/2 šolje
  • so - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • sir - 300 g, izmrvljen
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutimo jaja. Dodajemo kiselo mleko u koje smo prethodno sipali sodu. Sipamo ulje.

Promešamo. Stavljamo mrvljeni sir i so. Ponovo promešamo.

Dodajemo brašno odokativno da dobijemo glatu smesu, da bi mogla da se nanosi po korama.

Uzmite dva lista kore za pitu. Kutlačom uzmite od dobijene smese i sipajte preko kora, nanesite svuda od smese. Uvijte u rolat. Ređajte duge pitice u namazan pleh.

Tako uradite sa svim korama dok ne potrošite i smesu.

Odozgo namažite dobijene pitice uljem.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobijete zlatnu boju.

Kad budu gotove pitice iz davnina, namažite ih maslacem. Naprskajte duge pitice vodom i uvijte krpom. Isecite na 2 ili 3 parčeta.

Duge pitice - ukus iz davnina, preporučujem sa ajranom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: