Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Svež kupus sa batacima

Svež kupus sa batacima

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Svež kupus sa batacima
Fotografije: Mina Dimitrova
3 / 6
30/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
6
"Klasična piletina sa kupusom, ali u jednoj laganijoj prolećnoj varijanti"

Potrebni sastojci

  • sveže kupus - 1 komad, veliki
  • paradajz - 3 komada, svež
  • paršun - 1 vezica
  • celer - 1/3 vezice
  • pileći bataci - 6 komada, donji
  • ulje - 2/3 šolje
  • luk - 1 komad, star
  • bujon - od kuvanih bataka
  • aleva paprika - 1 kašičica, blago ljuta
  • biber - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat, za kuvanje
  • so - po ukusu, za gnječenje kupusa
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sa vodom i prstohvatom soli stavljamo batake da se skuvaju. Sklanjamo im penu. Nakon što se skuvaju vadimo ih iz bujona. Procedimo bujon u drugu posudu pomoću velike cediljke.

Očistimo glavicu kupusa od suvišnih gornjih listova i kočnja. Sečemo glavicu na 4-5 parčića i svaki posle sečemo na tra;ice po dužini. Stavljamo kupus u posudu za pečenje i posipamo solju. Izgnječimo kupus. Oljštimo svež paradajz i sečemo ga na parčiće.

Sečemo celer, peršun i luk na sitno. Uzimamo veliku šerpu i sipamo ulje. Kada se zagreje dinstam luk. Dodajem kupus, alevu papriku, biber i malo pilećeg bujona.

Ostavljamo poklopac odozgo da omekša kupus na tihoj vatri. Promešamo ga. Dodajemo isečen paradajz i promešamo. Kad omekša dodajemo batake, peršun i celer.

Batake stavljamo tako da budu dobro prekriveni kupusom. Promešamo i ako je potrebno stavljamo još bujona, Kuvamo jelo dok ne bude gotovo. Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: